ФЕСТИВАЛ ПЕСНИЧКОГ СТВАРАЛАШТВА

Једна од најпрестижнијих песничких манифестација на овим просторима, Фестивал поезије „Сремскокарловачки песнички бродови“, привукао је и ове године неколико стотина учесника из наше земље и иностранства.

Жири седмог међународног фестивала поезије, у саставу Мирослав Алексић, председник и чланови, Весна Фекете  и Бобан Џевердановић, донео је одлуку о лауреатима за 2021. годину, као и песмама које су уврштене у електронско и штампано издање збирке песама. 

Конкурс је био такмичарског карактера, подељен у две категорије: „Има нека тајна веза“ и “Постоје речи које вреде тек кад се одћуте“.

У конкуренцији неколико стотина песника из Србије, Аустралије, Јапана, Македоније, БиХ, Црне Горе, Хрватске и Словеније, прво место у категорији „Има нека тајна веза“  припало је Жељки Аврић из Сремске Митровице за песму „Пловидба“, друго Ђорђу Дабарчићу из Гацког за песму „Трифунов ноктурно“, а треће Срби Такић из Власотинаца за песму „Снага обзира“.

У категорији песама “Постоје речи које вреде тек кад се одћуте“ прву награду добила је песникиња Кристина Павловић Рајић из Београда за песму „Пертле“, друга награда је припала Крагујевчанину Милошу Симићу за песму „Песма славуја“, а трећа Анастасији Шћепановић из Подгорице за песму „Тишина“.

Свим учесницима на конкурсу обезбеђена је збрика песама, а они који нису у могућности да дођу у Сремске Карловце, могу бесплатно да преузму електронско издање.

 Организатор манифестације је сремскокарловачки „СК-АРТ“, а покровитељ Општина Сремски Карловци.

Свечано уручење награда овогодишњим лауреатима заказано је за 28. август у 18 часова на Видиковцу у Сремским Карловцима.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *