Драгана Милошевић обишла завршетак радова крова зграде Богословског интерната у Сремским Карловцима

На понос је читаве Покрајинске владе, Сремских Карловаца и целе наше државе што најважнија културно-историјска целина, какви и јесу Сремски Карловци, сваког дана постају сјајнији бисер нашег културног, духовног и историјског језгра како и заслужују, а свему томе је од 2018. године до данас допринела одлука Покрајинске владе да се за њих оформи покрајински буџетски фонд из којег је од тада до данас уложено 230 милиона динара“, рекла је након данашњег обиласка завршетка радова на санацији крова зграде семинара (Богословског интерната) у Сремским Карловцима, покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић.

„Формирање покрајинског буџетског фонда је био иницијални корак, који нас је врло брзо довео и до доношења Закона о заштити Сремских Карловаца, до бројних инвестиција, почевши од обнављања фасаде Патријаршијског двора у самом језгру општине, потом обнове прво три, а сада и још 17 фасада и данас смо ту да се уверимо да je након 120 година засијао кров на згради Богословског интерната, у који је уложено 21,3 милиона динара“, истакла је секретар Милошевић и додала да ће се са даљим улагањима наставити како се буде завршавала техничко-технолошка документација, која је предуслов за даље радове.

Како наводи секретар Драгана Милошевић, данас је велики дан за све нас, јер Српска православна црква у четири државе света има седам Богословија и постојање, брига, улагање и подршка Богословској школи за православне Србе у Сремским Карловцима, која датира од 1794. године је зато немерљива.

Ректор Богословије „Свети Арсеније Сремац“ у Сремским Карловцима протојереј Јован Милановић захвалио се на снажној подршци Покрајинске владе, истичући значај обнове не само крова, већ и свих радова у језгру Сремских Карловаца, а посебно зграде семинара у којој се школују будући свештеноуслужници, пастири Цркве, професори и друштвењаци.

Према његовим речима на поменутој згради радови ће бити завршени месец дана пре рока, тачније крајем новембра ове године, и до сада су урађени кровопокривачки радови, лимарија, а следи још постављање олука.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *