PROMOCIJA POPISA STANOVNIŠTVA

U okviru promocije Popisa stanivništva, koji će biti održan od 1. do 31. oktobra 2022. godine na teritoriji Republike Srbije, Nacionalni savet romske nacionalne manjine, kao partner Republičkog zavoda za statistiku, organizuje brojne akrivnosti u cilju promocije popisa i informisanja romskog stanovništva o značaju izjašnjavanja na osnovnu nacionalne pripadnosti.

Tim povodom, pored podele informativnih flajera u romskim naseljima, u prostorijama Nacionalnog saveta, snimljeni su promotivni spotovi sa ciljem da se značaj Popisa približi stanovništvu i otklone strahovi i predsrasude o izjašnjavanju.

U prvom delu snimanja svoje obraćanje stanivništvu imali su predsednik Nacionalnog saveta, Dalibor Nakić, državni sekretar u Vladi Srbije, Ninoslav Jovanović, direktorka Kancelarije za inkluziju Roma, Ljiljana Mihajlović, muzičar i istaknuti akrivista, Dragan Ristić Kal i drugi, dok će u nastavku snimanja promotivnih spotova učestvovati i druge brojne istaknute ličnosti iz sveta politike, kulture, društvenih i nevladinih organicacija, kao i istaknuti pojedinci.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *