САСТАНАК СТРУЧНЕ ГРУПЕ КООРДИНАЦИОНОГ ТЕЛА

Стручнa групa Координационог тела за унапређење положаја и социјално укључивање Рома и Ромкиња  и праћење реализације Стратегије за социјално укључивање Рома и Ромкиња у Републици Србији за период од 2016. до 2025. у организацији  Министарства за људска и мањинска права и друштвени дијалог

Стручна група је у претходном периоду радила на изради ревидиране  Стратегије за социјално укључивање Рома и Ромкиња у Републици Србији у периоду од 2022 до 2030. године. Стручном групом председава државни секретар у Министарству за људска и мањинска права и друштвени дијалог Нинослав Јовановић, а групу чине још и представници ресорних министарстава, затим Националног саветa ромске националне мањине, Канцеларије за инклузију Рома АП Војводине, а заступљене су и организације цивилног друштва и чланови Одељења за унапређење положаја Рома.

Министарка за људска и мањинска права и друштвени дијалог Гордана Чомић је током дводневне радионице пратила процес израде ревидиране Стратегије за социјално укључивање Рома и Ромкиња. Трећем састанку Стручне групе Координационог тела су присуствовале покрајинска посланица Јелена Јовановић и републичка посланица Сандра Јоковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *