Пројекат запошљавања младих „РАДИ – ЗАРАДИ“

Удружење „Живот као инспирација“ и ове године реализује пројекат на тему запошљивости младих. Уз подршку Министарства омладине и спорта Републике Србије организовно је дружење са младима, помажући им да се лакше запосле, пронађу и одаберу посао који им се допада и који им одговара, а све кроз програм „Ради-заради!“. Овај програм има за циљ унапређење запошљивости младих с фокусом на запошљавање младих жена, као и младих из осетљивих друштвених група..

– У оквиру пројекта успели смо да креирамо програме који поспешују стопу активности, запошљивости и запослености младих на локалном нивоу а посебно подстичу активност младих жена и младих особа са инвалдитетом. Током летњих месеци реализоване су радионице, инфодани, индивидуалне сесије, као и посете у неколико предузећа, истичу у Удуржењу „Живот као инспирација“.

 Удуржење је  својим капацитетима и залагањем успело да повежео приватни сектор из наше локалне заједнице и младе који припадају тешко запошљивој категорији становништва а посебно су, како и наглашавају, поносни на сарадњу са предузећем за професионлану рехабилитацију „Маневар“, које запошљава теже запошљиве категорије попут особа са инвалидитетом, младе који више од годину дана нису радно ангажовани, али и младе жене које су дискриминисане на било који начин, као на пример двоструко дискриминисане жене, проналажење посла пре или после трудноће, Ромкиње и ЛГБТ популацију. Такође, остварили су сарадњу са више од 20 послодаваца који су се укључили у програм, и помагали младима да се адекватно припреме за разговор за посао и запосле.

-Мишљења смо да ефекат радног ангажовања има директан утицај на повећање стопе задовољства младих и смањење броја незапослених тешко запошљивих категорија младих. Захваљујући Министарству омладине и спорта у прилици смо да  младима пружимо бесплатне садржаје и програме за стимулисање њиховог радног ангажмана, да их подстакнемо да се активно укључе у друштво и сви добију једнаке могућности за запослење, поручују из Удуржења „Живот као инспирација“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *