ОБЕЛЕЖЕНА 85. ГОДИШЊИЦА ДОМА УЧЕНИКА „БРАНКОВО КОЛО“

Председник Покрајинске владе Игор Мировић присуствовао је данас свечаној академији поводом обележавања 85. годишњице Дома ученика средњих школа „Бранково коло“ у Новом Саду и том приликом обишао објекат како би се упознао са условима живота и рада ученика и запослених.

„Уверио сам се данас да је стање у Дому веома добро. Већ на први поглед видим да управа и запослени одлично одржавају овај објекат. Ту смо да помогнемо да унапредимо услове и да поручимо родитељима да могу бити безбрижни када своју децу из мањих средина упуте на школовање у Нови Сад и сместе их у овај дом како би могла да уче и да изграђују себе, своје знање и постану најбољи чланови нашег друштва“, изјавио је Мировић.

Према Мировићевим речима, Покрајинска влада је, заједно са Градском управом Новог Сада, уложила знатна финансијска средства у прву фазу реконструкције фасаде Дома.

„Сада настављамо са тим послом па ће у наредних неколико месеци и унутрашњи део фасаде бити реконструисан. Повећаћемо енергетски разред овог објекта, а уложили смо и у изградњу канализационе мреже у овом комплексу”, истакао је Мировић.

Након обиласка соба, тоалета и домске кухиње покренута је иницијатива за доградњу Дома ради проширења капацитета и стандарда ученика, за шта ће средства у наредној години обезбедити Покрајинска влада.

Председник је изјавио да у другој половини године почињу радови на изградњи новог објекта Основне школе „Милош Црњански“ на Сателиту и спортске хале у оквиру Гимназије „Лаза Костић“ на Телепу.

„Основан 1938. године, мењао је нaзиве, aли увек је имао исти задатак – да ученицима, којих је више од 400, уз најбољи смештај и исхрану, у васпитном и конструктивном раду пружи подстицајне услове за стицање знања и вештина“, изјавила је директорка Дома Јасмина Швоња, и захвалила Покрајинској влади на подршци.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *