UNAPREĐENJE POLOŽAJA NEMAČKE NACIONALNE MANJINE

Na inicijativu Ambasade SR Nemačke u Republici Srbiji 28.0 marta u Bačkom Jarku održan je sastanak u vezi sa položajem nemačke nacionalne zajednice. Sastanku su prisustvovali Lucia Puttrich, Ministarka za državne i evropske poslove SR Nemačke,  Carsten Meyer-Wiefhausen, ministar savetnik – zamenik šefa misije u Republici Srbiji i saradnici. Na poziv Ambasade sastanku su prisustvovali i  Mihael Plac, predsednik Nacionalnog saveta i zamenik predsednika HUN „Gerhard“, Gabrijela Bogišić menadžerka u HUN „Gerhard“ iz Sombora i Boris Mašić, predsednik udruženja Nemaca „Adam Berenc“.

Nemačke diplomate upoznati su sa položajem nemačke nacionalne manjine u Srbiji, radom Nacionalnog saveta, stanjem i radom u udruženjima, odnosom Republike Srbije, APV i lokalnih samouprava prema Nacionalnom savetu i organizacijama koje se bave nemačkom nacionalnom zajednicom kao i najvažnijim aktivnostima i projektima. Bila je ovo prilika  i da se razgovara o nekim budućim, zajedničkim projektima.

Ministarka Lucia Puttrich i Mihael Plac položili su vence na Spomen obeležju Podunavskim Švaba u Bačkom Jarku gde je u periodu 1944-1946 godine postojao logor, a broj žrtava u masovnoj grobnici procenjuje se na nekoliko hiljada.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *