НОВА КЊИГА „МЕТОДОЛОГИЈА НАУЧНО-ИСТРАЖИВАЧКОГ РАДА“

У оквиру своје издавачке делатности, Центар за културу, едукацију и медије „Академац“ недавно је представио још једну новопубликовану књигу „Методологија научно-истраживачког рада са основама статистике и обрадом података у ИБМ СПСС-у“, аутора проф. др Миодрага Ивановића и проф. др Алекандре Пењишевић.

„Реч је о књизи која не само да употпуњује празнину у нашој литератури, већ је видно обогаћује својом оригиналношћу и практичношћу. Стога она није само вредан допринос науци, већ неизоставна платформа за едукацију студената различитих нивоа студија, као и квалитетна основа за чланове академске заједнице и бројне практичаре којима може помоћи у свакодневој тежњи да побољшају теорију и унапреде праксу“, део је рецензије којом доц. др Бранислав Санчанин представља и препоручује књигу.

У својој рецензији, проф. др Владимир Кнежевић указује на изузетну вештину аутора да комплексну тематику презентују на јасан и разумљив начин, као и на обиље графичких илустрација и примера из праксе. Осим тога, рецензент истиче да је вешто постигнут баланс између „дубине“ и „ширине“ излагања: обухваћено је све што је потребно приликом обраде тематике, уз прецизно упућивање на додатну литературу.

Захваљујући подршци Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама, књига је доступна читаоцима и у градским библиотекама у Новом Саду, Кикинди, Сомбору, Бачкој Тополи, Опову, Ковину, Жабљу, Житишту, Белој Цркви, Руми, Ковачици, Кањижи, Пећинцима и Алибунару.

Књига може и да се поручи preko интернет књижаре „Макарт“ у Београду (www.makart.rs), као и директно од издавача на електронску адресу: akademac21000@gmail.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *