Мировић: Наставља се обнова Сремских Карловаца

У Покрајинској влади одржана је седница Одбора за обнову и развој Сремских Карловаца. На седници којој је председавала Маја Гојковић, потпредседница Владе Републике Србије и министарка културе, утврђено је да је Покрајинска влада у обнову Сремских Карловаца од 2018. године до данас уложила милијарду и три стотине милиона динара.

Председник Покрајинске владе и заменик председника Одбора Игор Мировић истакао је да ће до краја 2024. године бити завршена пројектна документација за свеобухватно уређење заштићене просторне целине старог језгра Сремских Карловаца што ће представљати основу за даље финансирање обнове и уређења овог места.

Најзначајнији до сада завршени пројекти су рестаурација Патријаршијског двора Саборне цркве и Богословије Светог Арсенија, санација кућа на централном тргу Бранка Радичевића и реконструкција Улице браће Анђелић и државног пута кроз Сремске Карловце.

На седници је донета одлука да се формира Радна група од представника релевантних институција и јавних предузећа за координацију израде пројекта уређења Сремских Карловаца.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *