ТУРИЗАМ И КУЛТУРНО НАСЛЕЂЕ: ОДРЖИВИ ПРИСТУПИ, ИНОВАЦИЈЕ И ИЗАЗОВИ

Центар за културу, едукцију и медије „Академац“ организује у Сремским Карловцима, 27. и 28. септембра конгрес посвећен истраживању веза између туризма и културног наслеђа, са нагласком на одрживе приступе који доприносе очувању културне баштине и развоју туристичке индустрије. Овај догађај, под називом „Туризам и културно наслеђе: одрживи приступи, иновације и изазови“, окупља стручњаке из области туризма, културе, екологије, технологије и економије, као и представнике јавног сектора, приватног бизниса и невладиних организација.

Циљеви конгреса су промоција одрживог развоја туризма, кроз подстицање примене одрживих модела у туризму који штите културно и природно наслеђе, а истиче се и значај истраживачких могућности за ефикасно управљање туристичким ресурсима у локалним заједницама. Такође, указује се на значај културне баштине као ресурса за друштвени, културни и економски развој, чему ће у великој мери допринети презнтовање успешних примера културног наслеђа у туристичке сврхе. Скуп ће бити и прилика за подстицање иновација у туризму, пре свега кроз примену нивих технологија и подстицања креативности у дизајну туристичких производа и услуга. За студенте ово је додатна шанса за едукацију и размену знања, идеја и добрих пракси, а за практичаре је нова могућност за сарадњу са академском заједницом, туристичком индустријом и јавним институцијама.

Организаотри очекујемо да конгрес на непосредан начин допринесе бољој информисаности о значају одрживости у туризму и заштити наслеђа, да подстакне иновације и креирање нових туристичких производа, али и да се оснажи свест локалног становништва о културној баштини и њеној вредности.

Конференција позиционира Сремске Карловце као центар за дискусију о иновативним и одрживим праксама у туризму и култури, док шири регион добија репутацију, не само као пожељна туристичка дестинација, већ и као место за стручне скупове и конгресни туризам.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *