OBRAZOVANJEM PROTIV PREDRASUDA

U Novom Sadu je toku je snimanje dokumentarnog filma ,,Akademska Romkinja“. Film predstavlja Romkinje koje su uspešno okončale školovanje i put kojim su prošle da bi stekle zavidno akademsko zvanje. Kroz autentične priče gledaocima je na zanimljiv i poućan način predstavljen naporak ali i uvek isplativ edukativni razvoj, kako bi se i na taj način podstakle ostale pripadnice romske populacije na obrazovanje i time prvenstveno pomognu sebi, a potom i celoj zajednici.

U filmu govore prof. dr Marija Aleksandrović, diplomirana muzičarka – solo pevačica Danijela Đorđević, master menadžerka i poslanica u Pokrajinskom parlamentu Jelena Jovanović; master menadzerka u zdravstvu i članica Opštinskog veća Sremskih Karlovaca zadužena za sport, omladinu i socijalnu politiku Živana Živanović i diplomirana menadzerka i direktorka Kancelarije za inkluziju Roma Ljiljana Mihajlović. Ove dame u životu i u filmu ruše sve predrasude, pokazuju kako mogu biti veoma uspešne i postati uzor svim drugim ženama.

Snimanje filma realizuje se uz podršku Gradskog sekretarijata za kulturu, u koprodukciji Medija Tim i MRV Production Novi Sad. Promocija filma je planirana 2022. godine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.