DODATNA PODRŠKA DECI U OBRAZOVANJU KAO ODGOVOR NA COVID-19

Kancelarija za inkluziju Roma je u partnerstvu sa Ekumenskom humanitarnom organizacijom – EHO, sprovela projekat dodatne podrške u obrazovanju dece iz socijalno ugroženih porodica. Tim ovodom održana je završna konferencija za učesnike ovog projekta kojoj su prisustvovale direktorka Kancelarije za inkluziju Roma, Ljiljana Mihajlović, ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, Gordana Čomić, koja je ujedno otvorila konferenciju i projektna koordinatorka EHO, Slađana Jovanović.

Kroz ovaj projekat plasiran je novi program pristupa u radu sa decom koja imaju poteškoća u učenju i socijalizaciji, uz uključivanje vršnjačke podrške angažovanjem đaka volontera. Ova nova socjalno-obrazovna usluga, mada humanitarnog karaktera, ima za cilj promovisanje novog pristupa u radu sa decom osetljivih grupa, širom Srbije.

Učesnici projekta su ukazali na teškoće i izazove koje su imali za vreme realizacije projekta, a bila je to i prilika za prezentovanje postignutih rezultata.

Kancelarija za inkluziju Roma i EHO do sada su podržale osnovne škole u opštinama Raška, Žabalj i Smederevska Palanka.

Iako je ovaj projekat uspešno završen, aktivnosti podrške sprovodiće se i tokom narednog polugodišta kroz projekat „Socijalna inkluzija Roma i drugih osetljivih grupa u Srbiji 2019- 2022“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.