САЈАМ ТУРИЗМА У БЕОГРАДУ

На 43. Међународном сајму туризма у Београду, који се после једнoгодишње паузе, одржава у  другачијем термину него уобичајено, на штанду Туристичке организације Новог Сада, где се представила и Туристичка организација општине Сремски Карловци, одржан је низ састанака са представницима медија, туристичке привреде из земље и региона, као и са сталним партнерима.

На конференцији за новинаре представљене су нове кампање, пројекти и будуће активности ове две туристичке организације које су недавно потписале и протокол о сарадњи, а увелико раде и на припреми бројних промотивних активности током ове године. Туристичка организација Новог Сада и Туристичка организација Сремских Карловаца на једном штанду нуде обједињену туристичку понуду. Сајан је био прилика да се представе новине у туристичкој понуди, а није изостала ни дегустација вина са подручја Новог Сада и Сремских Карловаца.

Директор Туристичке организације Града Новог Сада, Бранислав Кнежевић, осврнуо се на овогодишње новине у раду ТОНС-а.

„Нови Сад је свечаном церемонијом отварања, 14. јануара ушао у годину Европске престонице културе. Година културе је за нас у Новом Саду, али и за целу нашу земљу изузетно важна. Очекивања су велика јер желимо да ова година буде не само година опоравка већ и великог раста долазака и ноћења туриста. У том смислу ми смо пуно тога већ урадили како бисмо туристима пружили богат садржај у Новом Саду.“ – најпре је навео директор ТОНС-а. Директор ТОНС-а посебно је истакао разноврстан програм и дешавања у години Европске престонице културе, те је навео да ће се током ове године Нови Сад представити публици са више од 1500 културних догађаја и са око 4000 уметника у осам програмских лукова. Иза нас су програмски лукови „Дочек“ и „Сеобе“, а испред нас је почетак програмског лука „Будућност Европе“, који се бави темама попут образовања и младих.  „Иако је на измаку тек први квартал године културе у Новом Саду, ТОНС се може похвалити отварањем чак два нова модерна Туристичка инфо центра, на најпрометнијим локацијама у Новом Саду. Најпре је отворен Инфо центар на нашем централном тргу, Тргу слободе, који поред информативног дела за туристе, има велики број публикација, интерактивни кутак за наше посетиоце, као и салу са конференције и изложбе. Други Инфо центар, налази се на железничкој станици и спремно дочекује туристе који нам стижу, не само новим брзим возом, већ и аутобусом“ – истакао је Бранислав Кнежевић.

Бројне нове публикације које смо спремили за годину културе у Новом Саду преведене су на више језика и већ су омиљени дар наших суграђана за њихове госте које дочекују ове године, а реакције туриста су и више него позитивне, јер се сви слажу у једном – да су бесплатно добили нов и ажуриран водич са бројним предлозима због којих ће се сигурно поново вратити у Нови Сад у скорије време. Међу поменутим водичима је „Културно-туристички водич“, урађен у тврдом повезу, као и пројекат и публикација „52 викенда у Новом Саду“, која у овом тренутку пружа туристима 64 предлога како да проведу викенд у нашем граду, а увелико се ради на припреми нових предлога.

„У току је и припрема публикације о новосадској винској рути, као наставак пројекта који смо реализовали прошле године. Овај пројекат је обухватио 6 вински праваца са око 60 винарија са туристичким атракцијама на овим винским рутама.“ – додао је Бранислав Кнежевић.
Директорка Туристичке организације општине Сремски Карловци (ТООСК), Јасмина Бељан Искрин, на почетку је ставила акценат на новине у туристичкој понуди Сремских Карловаца: „Пре свега, задовољство ми је да истакнем да је Туристичка организација у сарадњи са партнерима од ове сезоне увела обједињену улазницу. Обједињена улазица подразумева вођену туру уз уласке у Карловачку гимназију, Саборну цркву, Патријаршијски двор и Карловачку Богословију. Цене улазница за организоване групе су 350 динара за децу и 500 за одрасле посетиоце.“

 ТО Сремски Карловци увела је нови фестивал у календар догађаја „Карловачки летњи фестивал“, тако да нас у току јула и августа очекује низ уметничких догађаја на различитим локацијама у Сремским Карловцима – музичких, ликовних, графичких, песничких и других стваралачких садржаја.  Пре тога, у мају и јуну очекује нас изложба „Из женског угла“ посвећена женама које су стварале на овим просторима, а у склопу лука „Хероине“ Европске престонице културе .

Туристичка организација Сремски Карловци је на прагу отварања новог Информативног центра. Наиме, у новоизграђеном објекту уз магистрални пут, на самом уласку у центар места, ТООСК ће представити интегрисану понуду Сремских Карловаца и околине на интерактиван и иновативан начин.

ТООСК је крајем предходне и почетком ове године објавила две нове брошуре „Вински пут Фрушке горе“ и „Туристички водич Сремски Карловци“, а у изради су тематске руте које ће нарочито индивидуалним туристима, а онда и свим другим посетиоцима, односно групама, пружити нове идеје и могућности у посети ове туристичке дестинације. Планирају се заједнички програми и тематизоване руте на целој дестинацији Нови Сад, Сремски Карловци и Фрушка гора.

Такође, наглашено је да  ће промотивне активности и кампање у наредном периоду ТО Сремски Карловци радити, како појединачно, тако и обједињено са Туристичком организацијом Новог Сада у циљу унапређења видљивости туристичке понуде.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *