ДИГИТАЛНИ МЕДИЈИ У ФУНКЦИЈИ РАЗВОЈА КУЛТУРНОГ НАСЛЕЂА

Центар за културу, едукацију и медије „Академац“ организује трећу Научно-стручну конференцију  под називом „Дигитални медији у функцији одрживог развоја културног наслеђа“. Конференција ће бити одржана у Сремским Карловцима 27. септембра, а званични језици конференције су српски и енглески.  

Развој културног наслеђа потребно је сагледавати на принципима његове одрживости, а да би то било могуће неопходно је интерсекторско повезивање културе, медија и савремених технологија и дигиталне економије. Промоција аутентичног културног наслеђа у дигиталној медијској ери генерише атрактивну понуду на локалном и националном нивоу, што ће, како се очекује, као резултанту имати значајну компаративну предност и оснаживање свеукупног развоја  земље. За писање рада неопходно је поштовати задата упутства, односно препоручује се употреба предложеног шаблона.

Радови се шаљу у текст процесору Microsoft Word искључиво електронском поштом на адресу: akademac21000@gmail.com.  Крајњи рок за слање је 25. август у поноћ. Сви радови ће пре публиковања бити подвргнути двострукој „слепој“ рецензији. Плаћање котизације није предвиђено, а ауторима следује штампано издање зборника радова. Осим тога, колекција радова биће доступна и у електронском облику, односно омогућено је бесплатно преузимање. Зборник радова ће бити похрањен и доступан у Народној библиотеци Србије и Библиотеци Матице српске, као и у библиотекама факултета и високих школа друштвено-хуманистичког усмерења са којима центар „Академац“ има успостављену сарадњу.

Покровитељ овогодишње научно-стручне конференције је Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.